Egyesületünk triatlonistákat nevel, versenyeztet, szabadidős úszásfoglalkozásokat tart, versenyek szervezésében aktívan vesz részt valamint nyári- és edzőtáborokat szervez 2003. óta. Évente négy olyan verseny van, ami kizárólag az egyesületünk nevéhez kötődik, az ezzel járó szervezési munka, az anyagiak előteremtése is minket terhel. Mivel  célunk az, hogy ezeken a versenyeken minél több gyereket mozgassunk meg: nevezési díj nélkül rendezzük meg ezeket  az eseményeket. Nagyon fontos számunkra a szabadidős sportolás, próbálunk minél több gyermeket és családját bevonni erre a területre, a három alapsportág megismertetésére (úszás, kerékpár, futás) és annak gyakorlati alkalmazására. Egyre növekvő létszám mellett ma 55-60 sportolót foglalkoztatunk, akik közül 18-20 gyermek magas szinten, versenyszerűen űzi a triatlon sportot. Úszás és futás sportágakban önkéntes szakedzők segítik tudásukkal a gyerekek felkészülését, hivatástudatuk szerény lehetőségeinkhez képest eredményes munkát generál. A szülők és az önkéntes segítők támogatásával színvonalas programokat szervezünk Tatabánya és a környék lakosai számára, munkánkat elismeri a városvezetőség.


Egyesületünk célja a triatlon illetve a kerékpár, mint olimpiai sportágak népszerűsítése, az egészséges életmód, életvitel részeként sportolási lehetőség biztosítása, továbbá a szabadidő hasznos eltöltése, sportbarátságok kialakítása, külföldi és belföldi partnerekkel, valamint versenyeztetés, versenyrendezés a szenior korosztály sportrendezvényeken való részvétele.

Számunkra nagyon fontos a mai fiatalok egészségének megőrzése, a sportolás iránti igényük megalapozása. A mai rohanó világban egyre több jel mutatkozik arra, hogy csak azok az emberek tudnak hosszú távon bizonyítani az élet minden területén (munka, család, tanulás), akik fizikailag meg tudnak felelni a kihívásoknak. Nemcsak a versenysportot szeretnénk szakmai tudásunkkal segíteni, hanem azoknak a rendszeres mozgást végző, sport szerető személyeknek is szervezünk programokat, versenyeket, edzéseket, akik szeretnek egy jó csapat tagjává válni.

A fizikai megfelelősségen túl a sport segítségével könnyebben el tudjuk viselni a pszichés problémákat. Bizonyítottan a sportoló gyerekek könnyebben teremtenek kapcsolatokat, jó hatással van a fejlődésükre, hogy az iskolai közösségen kívül, egy másik közösségnek is tagjai.

Szeretnénk - és ez a munkáltatók érdeke is egyben -, hogy a most felnövő generációnak ne okozzon problémát a XXI. századi felgyorsult világban való helytállás.

Már azt is óriási eredménynek könyveljük el, hogy sikerült számos elszánt, hasonlóan gondolkodó, sportszerető családot összetartani, hogy közösen tegyünk céljaink elérése érdekében.

Az egyesület a jogszabályban meghatározott keretek között nemzetközi, valamint sporttevékenységen kívüli tevékenységet is folytathat, valamint ipari, szolgáltató és kereskedelmi tevékenységet (gazdasági tevékenységet) is végezhet, ha ezt az Alapszabályban meghatározott célok elérése végett teszi.